У всі часи шоколад цінувався на вагу золота, тому тренди шоколадного бізнесу 2020 необхідно знати кожному, хто прямо чи опосередковано пов'язаний з шоколадною промисловістю.


Отже, основні "шоколадні тренди" 2020:


1. Здоров'я та добробут в кожному шоколадному виробі.

Коли одним з провідних трендів сучасності є прагнення до здорового способу життя, наповнення шоколаду корисними інгредієнтами стало обов'язковою умовою. Тут мінімум цукру, відсутність штучних ароматизаторів та смакових добавок.


2. Екологічність, грунтовність, етика.

Споживача все більше турбує питання: наскільки постраждала природа при виробництві того чи іншого продукту. З цією метою одним з найголовніших трендів є етичне сприйняття навколишньої природи як джерела прожитку. Принцип «що посієш, те й пожнеш» підхопили як гасло багато виробників кондитерської галузі.


3. З позначкою «Преміум».

Прагнути до найкращого - це нормальна споживча позиція. Ось чому поряд з модним крафтовим пивом та кавою, в шоколадній індустрії також з'являються «трендові фішки». У прагненні відповідати напрямку «преміум», шоколатьє намагають вдосконалювати не тільки наповнення, а й зовнішній вигляд продукту. Поняття «розкіш» має на увазі вичерпний спектр характеристик, в тому числі й пакування. Якщо ми бажаємо долучитися до еліти, потрібно створити елітний продукт.


4. Повага до гіркого органічного шоколаду.

Органічний шоколад виготовляється з органічних сирих інгредієнтів: какао органік, цукру, молока.

Декілька років тому сегмент органічного гіркого шоколаду міцно зайняв лідерські позиції, адже продукція класу «органік» асоціюється зі здоров'ям. 

Регулярне вживання органічного шоколаду з високим вмістом какао продуктів покращує кровообіг, знижує тиск, покращує функції пам'яті і просто добре впливає на організм, тому в якості основи для своїх виробів вибирайте натуральний бельгійський шоколад Belcolade та Ви будете в тренді.


5. Суперфуд + шоколад = 2 в одному.

Сам по собі дуже корисний продукт - шоколад. Тренд 2020 року - поєднання всього найкращого, що є в шоколаді і в так званих Суперфудах.

Багато шоколатьє активно практикують випуск лінійок шоколаду з додаванням зеленого чаю матча і оолонг, морінгі, а також коктейльних добавок.


6. Приваблюючі інгредієнти.

Принцип «солодко - це смачно» - канув в літа. На зміну йому заявлений новий - «врізається в пам'ять - значить гідний».

Доказ тому - масштабний випуск шоколаду з дивними добавками, наприклад, бекон, каррі, герань, васабі, соєвий соус, листя тютюну мариновані в коньяку, ягоди годжі, васабі і навіть молоко верблюда.


7. Горіхова «перебудова».

Багато хто погодиться, з горіхами відмінно поєднується шоколад. Тренди 2020 на шоколадному ремеслі впевнено підкреслюють цей пункт. Спостерігається градація горіхів при використанні в какао продукті. Так, раніше лісовий горіх завжди був у пошані, однак сьогодні спостерігається явна перевага до фісташки, мигдалю і недавно заявивших про себе світу горіхів, наприклад, макадамія та бару.


8. Солона карамель - неминущий тренд останніх років.

Протилежні смаки, що впливають на протилежні рецептори - гарна ідея для просування продукту. Як відомо, цукор - швидкий вуглевод, швидко насичує і в сукупності з серотоніном викликає відчуття радості.  Сіль - другий улюблений усіма компонент, оригінальним акордом відтіняє солодку карамель. Тому для виробників шоколад з солоною карамеллю - безпрограшний варіант. Цукор і сіль відносяться до складових, до яких звикаєш.


9. Дорослішання аудиторії любителів шоколаду.

Збільшився середній вік любителів шоколаду, тому "дивні" смаки шоколадних десертів стають все більш популярними - з'явилися шоколад з кардамоном, з джином, з перчиком чилі - абсолютно не дитячі смаки!


А який шоколадний тренд 2020 здається Вам найбільш вражаючим?



Дата
10 июня 2020
Автор
Мітки